Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
     Η Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση, πιστή  στην υλοποίηση των θέσεών της απέναντι στο αίσθημα δικαίου που θέλουμε να χαρακτηρίζει το χώρο μας, είναι εδώ και αγωνίζεται μαζί με όλους εσάς ενάντια στα αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα της συγκυβέρνησης του μνημονίου, που κρατάει τις ζωές μας ομήρους, σ ένα σύστημα το οποίο αποδεικνύεται ως τη μεγαλύτερη απάτη και κάθε έννοια Δημοκρατίας καταλύεται.
     Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ δεν είναι μόνο θύματα αυτού του ανελέητου οικονομικο-πολιτικού πολέμου των Τραπεζών και των εκπροσώπων τους. Τα τελευταία 2 χρόνια είναι και θύματα μιας ανύπαρκτης Διοίκησης δια του εκπροσώπου της κ. Ι. Ροτζιώκου, τον οποίο και καταγγέλλουμε ανοιχτά για παντελή ανυπαρξία και αδιαφορία προς τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ και του κοινωνικού έργου που επιτελούν  με άμεσο κίνδυνο της ζωής τους. Έναν άνθρωπο, που έκλεισε τα μάτια και τα αυτιά μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και αποδείχθηκε ανεπαρκής να πάει το ΕΚΑΒ ένα βήμα πιο πέρα, χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα που του έδινε το ΕΣΠΑ για αγορά ασθενοφόρων, ψηφιακή σύγκλιση, διοικητική μεταρρύθμιση, ώστε αυτό να αναπτυχθεί Πανελλαδικά, με σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας και υλικοτεχνική υποδομή, με υψηλής ποιοτικής στάθμης και δωρεάν δημόσιες παρεχόμενες υπηρεσίες.
     Δυστυχώς, το όραμα, το σχέδιο, η ανάπτυξη, η προοπτική, δεν ήταν στα θέλω του κ. Ροτζιώκου σε ότι αφορούσε στο ΕΚΑΒ. Τα θέλω του περιελάμβαναν έναν έμμισθο δημοσιογράφο - φίλο του - τον οποίο για 1 χρόνο το ΕΚΑΒ πλήρωσε με το ποσόν των 20000€, χωρίς καμία παρουσία και χωρίς καμία απολύτως παροχή υπηρεσιών, ως συμβούλου επικοινωνίας. Τον ίδιο άνθρωπο προτίθεται να συνεχίσει να πληρώνει και για 1 ακόμη χρόνο, κλείνοντας ερμητικά τις πόρτες στις όποιες αντιδράσεις μας.
     Κι ενώ η Υπηρεσία μέσω του εκπροσώπου της κ. Ροτζιώκου δεν ακούει τις φωνές των εργαζομένων που δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τις πρόσθετες αμοιβές (νυχτερινά, αργίες, Σαββατοκύριακα), ο κατ’ ευφημισμόν Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, διοικεί τον Οργανισμό μέσω Αντιπροέδρων, διεκδικώντας έτσι μια παγκόσμια αρνητική πρωτοτυπία, αφήνοντας ακάλυπτους ανθρώπους σε ασθενοφόρα θανάτου, ανθρώπους που νοιάζονται για τη ζωή των συνανθρώπων μας, ρισκάροντας την ίδια τη ζωή τους, πιστοί  σε αυτό που ορκίστηκαν στην Πολιτεία, ταγμένοι να προσφέρουν Προνοσοκομειακή Φροντίδα.
  •     Δεν υπάρχει πια σιωπή για τα ατοπήματα της Διοίκησης.
  •     Δεν υπάρχει συναίνεση στην ανυπαρξία της.
  •     Δεν υπάρχει πια η διαμαρτυρία μόνο στη σκέψη.
Υπάρχει ΑΓΩΝΑΣ.
     Αυτή ήταν και θα είναι η πορεία μας. Θα αντισταθούμε και θα αγωνιστούμε για όλους τους συναδέλφους. Είτε εργάζονται μέσα στην Υπηρεσία, είτε έξω στο δρόμο. Το έχουμε ήδη αποδείξει με τις πράξεις  μας μέσα στο Δ.Σ. του Σωματείου. Διεκδικώντας με κοινές αποφάσεις. Με κοινό στόχο. Με τον ίδιο σκοπό. Για να ανεβάσουμε το ΕΚΑΒ στη θέση που του αξίζει.
     Τέλος, θα θέλαμε να γνωρίζετε, ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του φόβου είναι ο ίδιος ο φόβος.
Γι αυτό, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ….ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!

1 σχόλιο:

  1. Πρόταση της Κίνησης προς το ΔΣ του Σωματείου, θα πρέπει να είναι ο αποκλεισμός της Κ.Υ. και η απαγόρευση εισόδου σε ΟΛΟΥΣ τους διοικητικούς παράγοντες.
    Να ζητηθεί η παραίτηση όλων και να απαιτηθεί λύση από τον Υπουργό.
    Όσο εμείς τσιγαριζόμαστε, δεν έχει νόημα οι Πρόεδροι, Διευθυντές και Προϊστάμενοι να στρογγυλοκάθονται στις καρέκλες τους.
    Κανονικά θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί μόνοι τους.
    Όποιος θέλει να κρατήσει την θέση του να καταθέσει υπόμνημα με τα πεπραγμένα του γραφείου του. Τι έκανε δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια, σε θέματα αρμοδιότητάς του, για την πρόοδο του ΕΚΑΒ. Εκτός βέβαια από το να πληρώνεται.
    Επίσης προγραμματική δήλωση, με την οποία να περιγράφει το αναπτυξιακό πλάνο της επόμενης περιόδου.
    Το ξέρω ότι αυτά φαίνονται αστεία, αλλά αν κάποτε δεν πάψουν να είναι αστεία, θα πάψει να υπάρχει το ΕΚΑΒ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή